1 Ocak 2020

6,636 Mesaj

11,933 Tepki

0 Çözüm

5,300

İlk Mesaj

100 Mesaj

500 Mesaj

1k Mesaj

5K Mesaj
İyi ile kötü kavramı yanlışSiz aynen devam edin o zaman, ne diyeyim yani :)
Uyanık saf daha doğru bu olay için
1 Ocak 2020
6,636 Mesaj
11,933 Tepki
0 Çözüm
5,300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
İyi ile kötü kavramı yanlışSiz aynen devam edin o zaman, ne diyeyim yani :)
29 Kas 2019
60,833 Mesaj
82,620 Tepki
0 Çözüm
5,100
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
İyi ile kötü kavramı yanlış
Uyanık saf daha doğru bu olay için![]()
29 Kas 2019
60,833 Mesaj
82,620 Tepki
0 Çözüm
5,100
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
@kaka10 önüme kanun maddesini koyunca ikilemde kaldım aminu![]()
. Gerçi benim yaptığım o kanun maddesiyle tam örtüşmüyor. Ben bulunan o şeyi sahibiymiş gibi kullanmıyorum. Tam da bulduğum şekilde tüm bilgilerle noterden onaylatıyorum. Ve kullanmadan gerekli yerlere haber verip paranın sahibinin gelmesini bekliyorum. Sahibi gelirse de ve noter huzurunda doğru bilgileri verirse zaten teslim edeceğim. Her neyse @kaka10 dostum olmaz dediyse vardır bir bildiği diyorum ve şu an öyle bir para bulursam ne yapacağımı bilmiyorum aminu
Polise götürsem polisin o parayı indra gandi yapması durumu var, sonuçta az para değil TR şartlarında. Götürüp bulduğum yere bıraksam hiç olmaz... Hiç kimseye haber etmeden çatır çatır yerim desem, gittikçe artan bir vicdan durumu beni hiç beklenmedik bir zamanda öte dünyaya götürür
Lan hakkatten çok zor bir durum yav
Şu an ne yapacağımı bilmiyorum ki gerçekten öyle bir durum yaşarsam sıçtım demektir...
6 Eki 2019
21,434 Mesaj
88,603 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Aynen dostum katılıyorum sana, bana göre de iyilik ya da kötülük diye birşey yok. Fakat işte vicdan diye birşey var ve yaptığın hareket, söylediğin bir söz vs durumunda canını çok acıtabiliyor. Ya da ruhunu hoş ediyor, mutlu kılıyor. Ben ruhumun acımasını istemem, mutlu hoş olmasını isterim. İşte bu iyi-kötü yü adlandıran da sktiğimin vicdanıİyilik , kötülük diye bişeyde yok bana göreşu alıntıya katılıyorum.
tamamen kişisel kanaatler çerçevesinde şekillenen "masalsı" iki kavram. birbirinin tam zıttı iki kuvvet, eksi ve artı yükler. dünyada her şeyin siyah ve beyaz olduğu düşünülemeyeceği gibi bu iki kavramın da objektif bir biçimde varlıklarını sürdürdüğü düşünülemez. bir bireyin "iyilik" sepetine attığı bir topu, diğerinin "kötülük" sepetine atabildiği gibi bir eylemi yalnızca bu ikisinden biri ile tanımlamak oldukça naif bir davranış olur.
1 Ocak 2020
6,636 Mesaj
11,933 Tepki
0 Çözüm
5,300
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Kılıf falan aramamHiçte yanlış değil. sen parayı alınca ona kılıf arıyorsun. :)
2 Kas 2019
35,334 Mesaj
101,677 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Bi parayı kaybettiysen zaten adı üstünde kaybettin o para sana nasip değil bulana nasipAynen dostum katılıyorum sana, bana göre de iyilik ya da kötülük diye birşey yok. Fakat işte vicdan diye birşey var ve yaptığın hareket, söylediğin bir söz vs durumunda canını çok acıtabiliyor. Ya da ruhunu hoş ediyor, mutlu kılıyor. Ben ruhumun acımasını istemem, mutlu hoş olmasını isterim. İşte bu iyi-kötü yü adlandıran da sktiğimin vicdanı![]()
![]()
Bu durumda kim hangi eylemi yaparsa yapsın bu para bulma mevzusunda iyi ya da kötü olarak adlandırılamaz. O kişinin tercih ettiği şey gönlünün rahatlığı hoşluğu ya da sıkıntısı , acısı olacak... İstese de istemese de bu mutlaka olacak!..
6 Eki 2019
21,434 Mesaj
88,603 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Bir defa o parayı bir yere asla bağışlayamam (polise vs teslim etmediysem) ... Çünkü; ya ben bağışladıktan sonra paranın sahibi ortaya çıkarsa!....?... Paranın sahibini aramak? Evet, bunu muhakkak yaparım ki zaten ilk attığım postta yazmıştım. Bulduğum şeki yer, zaman, miktar vs noterden onaylatırım diye. Ve sonrasında da polise durumu bildirip paranın gerçek sahibini beklerim dedim. Ki gerçek sahibi noter huzurunda onaylanmış bilgilerle ilgili doğru cevabı verirse parasını alır. Ya gerçek sahibi ortaya çıkmazsa?.. Misal adam intihar etmeye karar vermiştir. Lan demiştir dur benim bankada param var onu çekeyim de yolda bir yerlere bırakayım belki bir gariban bulur ben öldükten sonra arkadamdan dua eder vs vs.. (adam da hiç kimsesi olmayan biridir) Adam parayı bırakır bir yerlere ve gidip kendini yolcu eder öte dünyaya. Bu da paranın sahibinin asla ortaya çıkmayacağı demektir!... Eeee noolcak şimdi?Seni Parayı önem vermeyen bir insan olarak bildiğim için paranın sahibi bulmanı yada bir yere bağışlamanı beklerim. Aksi bir davranış beni şaşırtır.
Parayı Alan adamı övmen yada doğru davranış olarak nitelendirmeyin, parayı kaybeden sizde olabilirdiniz.
29 Kas 2019
60,833 Mesaj
82,620 Tepki
0 Çözüm
5,100
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
9 Kas 2019
18,800 Mesaj
60,214 Tepki
0 Çözüm
5,555
İlk Mesaj
100 Mesaj
500 Mesaj
1k Mesaj
5K Mesaj
Bi parayı kaybettiysen zaten adı üstünde kaybettin o para sana nasip değil bulana nasip
Geçen tanıdığım 10 numara dürüst bi abimiz bankadadan 140 bin çekiyor 70 bin bi bankonot 70 bin bi bankonot fırına girdim sadece eve geldim 70 bin yok düşmüş yada çekmişler dediği tek cümle o para bana nasip değilmiş bulanın kısmeti ve bu abi 30 yaşında hacca gitmiş asla harama uzanmamış biri
Burada o parayı teslim edeceğin yere eft yada havale yapmayıp bankadan çekip elden teslim edeceksen her türlü hatalısın kafadan 110 bin ile yolda yürüyen adamı asitle yok ederler dnası bulunmaz