Tetteh
İtalya Ligi

31 Ocak 2020

2,564 Mesaj

4,279 Tepki

0 Çözüm

300

İlk Mesaj

100 Mesaj

500 Mesaj

1k Mesaj

Ödülü yok!
Bu ipneler çok sessizdi kalabalıktan uzak durmak lazım
3 sene önceydi sanırım pence-kaplan operasyonu başlattı tsk bunlar da militanların bir kısmını şehirlere tepe kadroları da suriyeye kaydırdılar. o sırada malum bakan sayac gibi dağda şu kadar kaldı köklerini kazıyoruz diyodu

şahsi yorumum örgüt tarihinin en güçlü günlerini yaşıyor. ki ben artık örgüt demeyi bile doğru bulmuyorum suriyenin kuzeyinde iktidarı ele geçirdiler resmen.her şeyden önce devasal bir ordulaşma sürecine girdiler. hava sistemleri hariç bir ordunun elinde hangi silah olması gerekiyosa ypg'nin elinde var. sadece askeri anlamda değil diğer bir cok alanda da inanılmaz genişlediler. bölgede hastaneler üniversiteler inşa ettiler öyle derme catma yerler değil ve hala yapımı devam eden projeleri var
bölgeye batılı burjuvaları yatırım yapmaları için ikna ediyolar. burda kilit rolü hdp ve pyd oynuyor tabi
gecenlerde yabancı bir yatırımcıya süt fabrikası kurduttular aminu siz düşünün
bu güc tabiki olası bir savaşta tsk'nın karşısında duramaz onu iddia etmiyorum ama şu an medyada söylenenlerin aksine bir durum yaşanıyor. suriyede en cok nufus ypg'nin yönettiği yerlerde yaşıyor çatışmalar tamamen bitti sayılır kalkınmaya çalışıyolar ve halktan inanılmaz bir destek var. batı arkalarında maddi manevi