chatlackali
TC Onaylı

6 Eki 2019

21,418 Mesaj

88,558 Tepki

0 Çözüm

5,555

İlk Mesaj

100 Mesaj

500 Mesaj

1k Mesaj

5K Mesaj
Ya hu arkadaş geçen yazdım ama hala aynı şey devam ediyor. Akp'li medya trollerinin gazına geliyorsunuz. Ya da siz de akp trolüsünüz. Bunun başka açıklaması olamaz. Hep klasik aynı cümleleri kullanıyorsunuz, tornadan çıkmış gibi.yanlış anlamayın 10 kez üst üt maç kaybeden birine asla oy vermem gerekirse iç savaş çıkarırım ona oy vermem herkes hadddini bilcek had bildilrcez ona kılıçdaroğlu görebilceginiz en büyük akpartilidir
Türkiye'de Chp'nin oyu hep 20-25 aralığında dolaştı durdu yıllarca. Ben kendimi bildim bileli böyledir bu. K.K Chp oyunu hiç düşürmedi ki, hatta tam tersine son yıllarda 28 - 30 bandına bile getirdi. Bu millet 80 yıldır oyunu hep sağ partilere verdi. Böyle bir ülkede böyle bir durumda CHP'nin başında kim olursa olsun olacağı en iyi yer ŞU ANDA OLDUĞU YER olurdu!..
Burası (yani TR) çok saçma bir ülke. Tüm dünyada işçi ve emekçiler sol partilere oy verir. Zengin ve üst kesim ise sağ partilere oy verir. Ama Türkiye'de herşey tam ters. İşçi, emekçi, ezilen, hor görülen hep sağ partilere oy veriyor. Zengin ve üst tabaka ise tam tersi sol partilere :) Ve bu saçmalığın da neden böyle olduğunu bir türlü anlamıyorum. O yüzden Chp nin iktidara gelmesi çok zordur bu ülkede. Bu da KK nin yanlışı ya da ayıbı değil; milletin ayıbıdır.
Gelelim Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki kayıplara. KK , Muharrem İnce'yi kendi kazanamayacağı için değil Chp tabanının ve diğer sol çoğunluğun isteği ile kendi tabanının isteğine uyarak aday gösterdi. Sonuçta olmadı. Dediğim gibi solcuysan işin çok çok zordur. Diğer taraftan Ekmeleddin olayında da o zamanki (ortağı diyelim) partinin (MHP) üstelemesiyle aday gösterdi. Ekmeleddin de sağcıydı ve belki de öyle başarının gelebileceğini düşündü. O da olmadı!..
Türkiye'deki seçmen yapısını ve siyaseti iyi incelersen zaten tüm bu kayıplarda KK nin yanlışının olmadığını görürsün. Adam yıllardır hep doğru şeyleri yaptı/yapmaya çalıştı, anlattı. Onun seçim öncesi vaatlerini (hiç planında yokken) Akp yapmaya çalıştı, yapabildiği kadarıyla tabii :) Muhalefet partisi olarak gerçek anlamda etkisi ve yetkisi olmamasına rağmen; özellikle son bir kaç yılda iktidar partisinin atmaya çalıştığı tüm iyi adımlar KK sayesinde oldu. O söyledi, iktidar yapmaya çalıştı.
Veeee şimdi Türkiye'nin geldiği yer artık son noktadır. Ya bitiş ya da başlangıç olacak bundan sonrası. O açıdan şu anda artık sağ ya da solun pek bir anlamı kalmamıştır. Gelecek seçim vatan ve millet meselesidir artık, sadece bir seçim değildir. Ülke ya tamamen batacak başka bir şeye dönüşecektir ya da yeni baştan tertemiz bir Türkiye olarak yeniden doğacaktır.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CB adayı olması elzemdir bu saatten sonra. Eğer; halk bana oy vermez sağ kesimin oylarını da düşüneyim vs deyip Mansur Yavaş ı aday gösterirse işte o zaman bugüne kadar yapmadığı hatayı yapmış olur.
Kısacası; 20 yıldaki tüm pisliklerin hesabını sorabilecek tek kişi KK dir. Ve bu hesabın da sorulması gereklidir. Ve Kemal Kılıçdaroğlu bu seçimin vatan-millet meselesi olduğundan dolayı kazanacağını da biliyor. Ve kazanacaktır da. Şansı ve yolu açık olsun.