Rollcat
TC Onaylı

9 Kas 2019

18,800 Mesaj

60,214 Tepki

0 Çözüm

5,555

İlk Mesaj

100 Mesaj

500 Mesaj

1k Mesaj

5K Mesaj
Fiyatlar geri çekilemez ki dostum. yükselir ama geri çekilmez. Ancak vatandaşın gelir seviyesi o fiyatların o günkü durumlarına yükseltilebilir. Bu şekilde alım gücü eski seviyesine getirilebilir. Düşmesi diye birşey olmaz yani. Şimdi diyeceksin ki; maaşlar, asgari ücret vs yükselince yine enflasyon yükselir. Evet ülkece o paradoksa girdik zaten. Yıllar önce olduğu gibi oldu herşey ve çözümü de o zamanlar olduğu gibi olacak yine. Tüik ; yalandan verileri değil, gerçek verileri açıklayacak ve tüm çalışan, emekli maaşlarına da 3 ayda 1 ( en kötü) minimum enflasyon kadar zam yapılacak. Böylece vatandaşın alım gücü hep aynı seviyede tutulmuş olacak. Bu arada ülkede tarım, üretim vs vs alanlara yatırım yapılmaya da devam edilecek. Enflasyonun yükseldiği yerde; asgari ücrete, maaşlara vs en az enflasyon kadar zam yapılmazsa alım gücü peyderpey düşeceği için herşey daha da kötü olacak!..![]()
Düşer babacım.. Çünkü buradaki zam üretim kaynaklı değil.. dolares ve mazote ve vergi kaynaklı bi fiyat artışı söz konusu..
Örnek bir arabadan alınan ötv ne kadar . ötv yi kaldırrsa fiyatı ne kadar düşer..
tabi burda ciddi denetim ve yaptırımla birlikte hertürlü düşer.
misal süt ikaldır vergiyi , mazota işçiliğe vs ne kadar kalem varsa zam yok. dolayısıyla o oranda indirisin fiyatı.bunun fiyatı bu.. herhangi bir kaleme ben zam yapmadıkça bu fiyattan satılacak.. iş biter..
Konut fiyatları , cocuk bezi.. herşeyin fiyatı.o oranda düşer.