0 Takip Edilen
11 Takipçi
chatlackali
TC Onaylı

6 Eki 2019

21,418 Mesaj

88,557 Tepki

0 Çözüm

5,555

İlk Mesaj

100 Mesaj

500 Mesaj

1k Mesaj

5K Mesaj
Tuvalet, Hela ve Yüznumara... Üçü de aynı mekanın ismidir. Son yıllarda buna WC de eklendi. :) Peki yüznumara neden? Bizim insanımız neden yüznumara demiş tuvalete, bu ismi nasıl bulmuşlar?...
Cevabı sakın ola salaklığımız ve cahilliğimizde gizli olmasın
Mesela çook eskilerden bir bakanımız, milletvekilimiz ya da çok zengin bir işadamımız yurt dışına gidip geldikten sonra, ''La amerika'da avrupa'da helaya yüznumara diyorlar. Bundan sonra biz de medeniyet gereği yüznumara diyelim demiş olmasın!.. Özellikle, bakan ,MV, ya da işadamı dedim ki çünkü normal bir vatandaş Türkçe'ye yüznumara kelimesini sokamazdı. Ben aynen de böyle olduğuna inanıyorum. Nedenine gelince....;
Yüznumara, yani 100
Her ne kadar tuvalet kelimesi Fransızca'dan dilimize girmiş olsa da ; tuvaletin ingilizce anlamlarından bir de : ''loo'' dur. Yani, loo kelimesi. Ve wc'den önce tuvalet için birçok ülkede de loo kelimesini yazarlardı.
Hayal gücünüzü çalıştırın ve görün 100 = loo .... Ne kadar benziyor değil mi, görsel açıdan

Cevabı sakın ola salaklığımız ve cahilliğimizde gizli olmasın
Yüznumara, yani 100
Her ne kadar tuvalet kelimesi Fransızca'dan dilimize girmiş olsa da ; tuvaletin ingilizce anlamlarından bir de : ''loo'' dur. Yani, loo kelimesi. Ve wc'den önce tuvalet için birçok ülkede de loo kelimesini yazarlardı.
Hayal gücünüzü çalıştırın ve görün 100 = loo .... Ne kadar benziyor değil mi, görsel açıdan